Δραστηριότητες

Τι να κάνετε και να δείτε στη Θάσο

Αν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια λεωφορείων που παρέχουν συνδέσεις με όλο το νησί. Ο περιφερειακός δρόμος γύρω από το νησί έχει μήκος περίπου 100 χιλιόμετρα και μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 1,5 ώρες. Γιατί να βιαστείτε όμως; Απολαύστε ένα χαλαρό γύρο του νησιού, και επισκεφτείτε τις πιο απομακρυσμένες παραλίες και φυσικά μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε ένα κάποιο από τα ορεινά παραδοσιακά χωριά.

Η Θάσος είναι ένα νησί για όλα τα γούστα. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η Θάσος έχει πολλά διαφορετικά μονοπάτια που ανεβαίνουν στα βουνά. Το ψηλότερο βουνό της Θάσου, Υψάριο είναι πάνω από 1200μ και αν ανέβετε στη κορυφή, η εκπληκτική θέα θα ανταμείψει την προσπάθεια σας. Από εκεί μια ημέρα χωρίς σύννεφα μπορείτε να δείτε τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο ακόμη και τις τουρκικές ακτές. Το νησί επίσης διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από όμορφες παραλίες, για να αναφέρουμε μερικές - Σκάλα Ποταμιάς, Χρυσή Αμμουδιά, Παράδεισος, Αλυκή, η Ψιλή Άμμος, Πευκάρι και Τρυπητή.

Στην πόλη του Λιμένα (Θάσος), υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη της Θάσου και το αρχαίο θέατρο που χρησιμοποιείται ακόμα και φιλοξενεί το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Θάσου με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Κοντά στην όμορφη παραλία βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος της Αλυκής, λίγο πιο πέρα και με κατεύθυνση το Ποτό, το μεγαλύτερο μοναστήρι του νησιού που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Χτισμένο στην άκρη ενός κάθετου βράχου με καταπληκτική θέα προς το Αιγαίο προς το Άγιον Όρος και τη χερσόνησο της Χαλκιδικής.

Κάθε Δευτέρα το πρωί ο Πρίνος φιλοξενεί μια μεγάλη υπαίθρια αγορά / παζάρι όπου μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε από τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά μέχρι ρούχα και διάφορα άλλα είδη με πολλές ευκαιρίες!

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για θαλάσσιες εκδρομές με πλοίο που γίνονται από διάφορα λιμάνια γύρω από τη Θάσο, μια τέτοια εκδρομή αξίζει, θα δείτε από θάλασσα μια άλλη πλευρά του νησιού και αν είστε τυχεροί, θα σταματήσετε σε ορισμένα σημεία τα οποία μπορεί να μεταβείτε μόνο με βάρκα.

Αν έχετε το χρόνο, θα ανακαλύψετε και άλλα φανταστικά μέρη κοντά στη Θάσο, όπως για παράδειγμα, τη Καβάλα, τη Ξάνθη που έχει ένα κοσμοπολίτικο μείγμα Ανατολής και Δύσης, τους Φιλίππους, όπου μπορείτε να περπατήσετε στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε ιαματικές πηγές στη περιοχή ή όμορφους υδροβιότοπους όπως το Δέλτα του Νέστου.